Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige garnalencurry

Kruidige garnalencurry

Ingrediënten

  • 300 gram gamba's
  • 400 gram Thaise roerbakgroente
  • 500 gram broccoli
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 10 gram koriander
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 stuk citroen
  • 4 stuks naanbroden
Kruidige garnalencurry product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de stam in stukjes. Hak de peterselie fijn en de koriander grof. Rasp de schil van de citroen.
  2. Bereid de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de gamba's 4 minuten. Schep met behulp van een schuimspaan uit de pan en zet opzij.
  4. Fruit in dezelfde pan de ui samen met de knoflook. Draai het vuur laag en voeg de currykruiden, de rode wijnazijn en de peterselie toe. Voeg de broccoli en de roerbakgroente toe en bak al roerend 6 minuten door. Voeg dan de kokosmelk en de citroenrasp toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan nog 8 minuten doorkoken. Voeg de laatste 2 minuten de gamba's toe.
  5. Verdeel de curry over de borden, garneer met de koriander en serveer met het naanbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 644
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 63 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 10