
Kruidige garnalencurry
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram gamba's
400 gram Thaise roerbakgroente
500 gram broccoli
200 ml kokosmelk
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
10 gram krulpeterselie
10 gram koriander
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel rode wijnazijn
1 stuk citroen
4 stuks naanbroden
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de stam in stukjes. Hak de peterselie fijn en de koriander grof. Rasp de schil van de citroen.
2. Bereid de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de gamba's 4 minuten. Schep met behulp van een schuimspaan uit de pan en zet opzij.
4. Fruit in dezelfde pan de ui samen met de knoflook. Draai het vuur laag en voeg de currykruiden, de rode wijnazijn en de peterselie toe. Voeg de broccoli en de roerbakgroente toe en bak al roerend 6 minuten door. Voeg dan de kokosmelk en de citroenrasp toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan nog 8 minuten doorkoken. Voeg de laatste 2 minuten de gamba's toe.
5. Verdeel de curry over de borden, garneer met de koriander en serveer met het naanbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2702 Kj
Calorieën
644 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
63 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
33 gram