

Kruidige kip met gele rijst en peultjes
4 pers.
ca. 30 min
10.19 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Boerentrots
4 eetlepel Griekse yoghurt
2 eetlepel Garam masala
325 gram Gele rijst
2 eetlepel Olijfolie
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
1 stuk Chilipeper
2 eetlepel Tomatenpuree
1 Blik Tomaat in blik
250 gram Peultjes
Bereidingswijze
1. Snij de kip in blokjes en meng met de Griekse yoghurt en 1 el garam massala. Breng op smaak met peper en zout.
2. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip aan tot de buitenkant bruin gekleurd is. Haal uit de pan en zet opzij, de kip hoeft nu nog niet gaar te zijn. Snipper intussen de ui en hak de knoflook en chilipeper fijn. Verhit de overige el olie in dezelfde pan en fruit de ui, knoflook en chili aan. Voeg de overige el garam massala en de gemberpoeder toe en bak kort mee.
4. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en de kip toe, breng de saus op smaak met peper en zout, en laat nu 15 minuten sudderen tot de kip gaar is.
5. Kook intussen de peultjes in ongeveer 5 minuten gaar.
6. Serveer de rijst met de kip en peultjes.
Meer recepten in de categorie