Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kruidige kip met gele rijst en peultjes

Kruidige kip met gele rijst en peultjes

Ingrediënten

  • 300 gram Boerentrots
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt
  • 2 eetlepel Garam masala
  • 325 gram Gele rijst
  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 1 stuk Uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 stuk Chilipeper
  • 2 eetlepel Tomatenpuree
  • 1 Blik Tomaat in blik
  • 250 gram Peultjes
Kruidige kip met gele rijst en peultjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij de kip in blokjes en meng met de Griekse yoghurt en 1 el garam massala. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook de rijst gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  3. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip aan tot de buitenkant bruin gekleurd is. Haal uit de pan en zet opzij, de kip hoeft nu nog niet gaar te zijn. Snipper intussen de ui en hak de knoflook en chilipeper fijn. Verhit de overige el olie in dezelfde pan en fruit de ui, knoflook en chili aan. Voeg de overige el garam massala en de gemberpoeder toe en bak kort mee.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit ook een minuut mee. Voeg de tomatenblokjes en de kip toe, breng de saus op smaak met peper en zout, en laat nu 15 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  5. Kook intussen de peultjes in ongeveer 5 minuten gaar.
  6. Serveer de rijst met de kip en peultjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 389
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 65 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 2 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 1