
Loaded nacho's
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
2 zakken tortillachips naturel (a 165 g)
½ blik kidneybonen (à 400 g)
1 blikje maiskorrels (300 g)
1 rode paprika
1 tomaat
1 eetrijpe avocado
2 lente-uitjes
1 el gemalen komijn
1 zakje geraspte oude kaas (175 g)
1 pot chunky wrap salsa mild (230 g, Santa Maria)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C of zet de grill van de oven aan.
Verdeel de tortillachips in de vorm van een mijter over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de kidneybonen uitlekken, spoel ze af en laat weer uitlekken. Laat de maiskorrels ook uitlekken.
Snijd de paprika in kleine stukjes van 1 cm. Snijd de tomaten in plakjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in ringetjes.
Bestrooi de mijter met alle groente, behalve de paprika en tomaat, en de komijn en schep een beetje om. Maak een kruis van de tomaat en paprika en bestrooi met de kaas.
Zet 5-10 min. onder de grill (blijf erbij) of in de oven tot de kaas gesmolten is en alles warm is. Serveer met de salsa.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
758 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
73 gram
Eiwitten
23 gram