
Luxe broodjes shoarma
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
olijfolie
500 gram shoarmavlees
1 stuk turks brood
4 eetlepels knoflooksaus
2 stuks gele paprika's
300 gram rode kool
75 gram veldsla
1 stuk winterpeen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bak het Turks brood 8-10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Was en snijd ondertussen de gele paprika's doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in smalle reepjes. Schil en snijd de winterpeen in dunne stroken.
4. Verhit een scheutje plantaardige olie in een koekenpan en bak het shoarmavlees in 8 minuten rondom gaar.
5. Verdeel het Turks brood in vier gelijke delen en snijd deze open. Beleg de broodjes met de veldsla, het shoarmavlees, de knoflooksaus, de rode kool, de gele paprika en de winterpeen.
6. Serveer de luxe broodjes shoarma op een bordje.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2507 Kj
Calorieën
598 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
62 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
35 gram