Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade met avocado en grapefruit

Maaltijdsalade met avocado en grapefruit

Ingrediënten

  • 2 stuks grapefruits
  • 2 stuks avocado's
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk limoen
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 stuk rode ui
  • 50 gram pecannoten
  • 200 gram couscous
Maaltijdsalade met avocado en grapefruit product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de pecannoten grof en scheur de blaadjes van de koriander. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Rasp de helft van de schil van de limoen en pers het sap uit. Schil de grapefruit, snijd in plakjes en verwijder voorzichtig het buitenste witte velletje.
  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
  3. Klop met een garde de kokosmelk samen met het limoensap, de limoenrasp en een scheutje olijfolie tot een romige dressing.
  4. Meng de couscous met de grapefruit, de rode ui, de spinazie, de koriander en de avocado tot een salade.
  5. Verdeel de salade over de borden, serveer er een beetje dressing overheen en garneer met de pecannoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 405
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 29 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 8