
Maaltijdsalade met avocado en grapefruit
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks grapefruits
2 stuks avocado's
10 gram koriander
1 stuk limoen
100 ml kokosmelk
100 gram verse spinazie
1 stuk rode ui
50 gram pecannoten
200 gram couscous
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen. Hak de pecannoten grof en scheur de blaadjes van de koriander. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Rasp de helft van de schil van de limoen en pers het sap uit. Schil de grapefruit, snijd in plakjes en verwijder voorzichtig het buitenste witte velletje.
2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.
3. Klop met een garde de kokosmelk samen met het limoensap, de limoenrasp en een scheutje olijfolie tot een romige dressing.
4. Meng de couscous met de grapefruit, de rode ui, de spinazie, de koriander en de avocado tot een salade.
5. Verdeel de salade over de borden, serveer er een beetje dressing overheen en garneer met de pecannoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1703 Kj
Calorieën
405 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
29 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie