
Maaltijdsalade met bloedsinaasappel, boerenkool en mozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
27.05 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Voorgekookte aardappelen
1 stuk Gele ui
300 gram Boerenkool
4 stuks Bloedsinaasappels
2 stuks Avocado
50 gram Pecannoten
200 gram Buffelmozzarella
100 gram Bladspinazie
4 eetlepel Balsamico crema
1 bosje Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de aardappels met 3 eetlepels olijfolie en een snuf zout. Verdeel over een braadslee of met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30-35 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
2. Snipper de ui en verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de boerenkool toe. Breng op smaak met zout en peper en roerbak gedurende 10-15 minuten, tot de boerenkool gaar en iets geslonken is.
3. Verwijder met een mes de schil en witte stukjes van de bloedsinaasappels. Snijd in plakjes. Verwijder de schil en pit van de avocado’s, en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de pecannoten grof. Laat de mozzarella uitlekken en scheur in grove stukken.
4. Meng de spinazie met de boerenkool, avocado, 3 eetlepels extra vierge olijfolie en de balsamico. Meng met de geroosterde aardappeltjes bloedsinaasappel, buffelmozzarella, pecannoten en basilicum.
Meer recepten in de categorie