Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Makkelijke rijstpuddinkjes met kokos en koffie

Makkelijke rijstpuddinkjes met kokos en koffie

Ingrediënten

  • 120 gram risottorijst
  • 800 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • 100 ml Fairtrade koffie (koffiepads dark roast)
  • snufje zout
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eidooier
  • 75 gram kristalsuiker
  • 50 gram Fairtrade Chocolade Puur
  • Kokosrasp naar smaak
Makkelijke rijstpuddinkjes met kokos en koffie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst met de kokosmelk, water, espresso, zout en het kaneelstokje in een pan met dikke bodem.
  2. Roer zodat alles gemengd is en breng op middelhoog vuur aan de kook met de deksel op de pan.
  3. Kook gedurende 20 minuten onder regelmatig roeren totdat de rijst beetgaar is.
  4. Proef of de rijst gaar is en kook indien nodig nog even door.
  5. Roer de eidooier los met de suiker. Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en roer voorzichtig maar snel het ei-suikermengsel erdoor.
  6. Verwarm nog een paar minuten op laag vuur.
  7. Verdeel de rijstpudding over schaaltjes en garneer met geraspte chocolade en kokosrasp.