
Marokkaanse linzensoep met worst
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Midden-Oosters
Ingrediënten
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
2 theelepels baharat
1 liter kippenbouillon
800 gram linzen (uitgelekt, blik)
400 gram tomatenblokjes (blik)
1 aubergine (in blokjes)
2 chipolataworstjes
400 gram kikkererwten (uitgelekt, blik)
1 handje peterselie (fijngesneden)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de baharat toe en bak deze kort mee.
2. Giet de bouillon in de pan, voeg de linzen, tomatenblokjes en aubergine toe en laat circa 15 minuten pruttelen. Bak intussen de worst in circa 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
3. Voeg de kikkererwten toe aan de soep en warm door. Snijd de worst in plakjes.
4. Serveer de soep met de worst in grote kommen en bestrooi met de peterselie.
5. Lekker met geroosterd brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
480 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
47 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
26 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie