
Marokkaanse wortelsalade met gekruide kip en kikkererwten
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 kilogram winterpeen
300 gram kipfiletblokjes
350 gram trostomaten
410 gram kikkererwten
20 gram platte peterselie
50 gram witte kaas
1 handje walnoot
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels paprikapoeder
1 stuk citroen
Bereidingswijze
1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met een vel keukenpapier. Meng 1 theelepel kerriepoeder samen met 1 theelepel paprikapoeder door 1 eetlepel olijfolie en verdeel over de kikkererwten. Verhit een koekenpan en bak de kikkererwten in 8 minuten knapperig.
2. Breng de kipfilet op smaak door de overige kerrie- en paprikapoeder door elkaar te mengen. Rasp de schil van een citroen en meng door de kip. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet in 10 minuten goudbruin en gaar.
3. Rasp de wortelen en snijd in dunne plakken. Hak de peterselie en de walnoten grof, verkruimel de witte kaas en snijd de tomaten in kleine blokjes. Pers het sap van de citroen en meng met 2 eetlepels olijfolie tot een dressing.
4. Meng alle ingrediënten door elkaar en verdeel over de borden.
Tip: Lekker met verse blaadjes munt en granaatappelpitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1369 Kj
Calorieën
325 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
19 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
27 gram