
Mini druiven clafoutis met aardbeien compote
4 pers.
ca. 30 min
26.12 voor 4 pers.
Ingrediënten
20 gram Boter
400 gram Rode druiven
200 ml Amandeldrink
4 stuks Eieren
1 theelepel Bourbon vanille
30 gram Suiker
70 gram Patentbloem
400 gram Aardbeien
3 eetlepel Amandelschaafsel
3 eetlepel Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Smelt de boter. Vet een muffin tray in met een beetje van de boter en zet de rest apart. Verdeel de druiven over de vormpjes.
3. Doe de boter samen in een kom met de melk, eieren, vanille extract en 20 gram suiker. Voeg al kloppend met een garde de bloem beetje bij beetje toe en meng tot een beslag. Het beslag moet ongeveer de dikte hebben van een pannenkoekenbeslag. Giet het beslag in een maatbeker en vervolgens in de individuele muffinvormpjes tot net vol. Zet ze in de oven voor 20-25 minuten of tot de randen goudbruin zijn.
4. Maak ondertussen de compote. Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snijd ze door de helft en verwarm ze samen met de overige suiker en 3 eetlepels water in een steelpannetje op laag vuur. Laat 10 minuten pruttelen, af en toe roerend, haal van het vuur en laat iets afkoelen.
5. Bak de amandelschaafsel in een droge koekenpan tot goudbruin.
6. Laat de clafoutis afkoelen, keer ze om en serveer ze met de aardbeien compote, geroosterde amandelschaafsel en eventueel wat poedersuiker.
Meer recepten in de categorie