
Moussaka met vegetarisch gehakt en een frisse salade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
40.10 voor 4 pers.
Ingrediënten
750 gram Kruimige aardappelen
2 stuks Aubergine
2 stuks Rode ui
1 Teen Knoflook
400 gram Vegetarisch gehakt
1 theelepel Oregano
1 Snufje Kaneel
800 gram Gepelde tomaten
250 gram Griekse yoghurt
100 gram Belegen kaas
1 stuk Komkommer
1 stuk Avocado
1 eetlepel Zwarte sesamzaadjes
2 theelepel Citroensap
75 gram Veldsla
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 10-15 minuten gaar. Giet af, laat droogstomen in de pan en snijd in plakjes.
2. Verwijder de uiteindes van de aubergines. Snijd in plakken van 1 cm dik en verwarm een grillpan of grote koekenpan. Besprenkel de aubergineplakken met olijfolie en grill of bak de plakken aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
3. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout, peper, de oregano en kaneel. Voeg de gepelde tomaten toe en breek de tomaten in stukken met een houten spatel.
4. Roer de Griekse yoghurt los en meng met de helft van de geraspte kaas, zout en peper. Vet een grote ovenschaal in met boter of olie en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Top met de plakjes aubergine, aardappel, het yoghurtmengsel en eindig met de resterende geraspte kaas. Bak ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.
5. Maak ondertussen de salade. Verwijder de uiteindes van de komkommer en maak met een dunschiller linten. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in blokjes. Meng met de komkommer, zwarte sesamzaadjes, citroensap, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper. Voeg tot slot de veldsla toe en hussel door elkaar.
6. Haal de schaal uit de oven en verdeel over vier borden. Serveer met de salade.
Meer recepten in de categorie