
Noedelsalade met spruitjes, garnalen en mango
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
350 gram mihoen
300 gram sperziebonen
500 gram spruitjes
1 stuk mango
4 takjes koriander
1 stuk limoen
200 gram garnalen
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels chilisaus
2 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze
1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Maak de sperziebonen en de spruitjes schoon. Schil de mango en snijd in reepjes. Pluk de blaadjes koriander van de takjes en snijd de limoen in partjes.
3. Zet een pan water op het vuur en kook de sperziebonen en de spruitjes 4 minuten.
4. Doe een scheutje olie in een wokpan en wok de sperziebonen, de spruitjes en de garnalen verder gaar in 3 minuten. Blus af met de vissaus en de chilisaus. Haal de pan van het vuur.
5. Schep de mango door het garnalenmengsel.
6. Verdeel de noedels over 4 kommen en schep het garnalenmengsel erop. Garneer met de korianderblaadjes, sesamzaadjes en een partje limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2103 Kj
Calorieën
501 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
91 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
23 gram