
Omegabaars met kikkererwtensalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
260 gram kikkererwten
400 g zeebaarsen
500 gram wortels
1 stuk citroen
10 gram munt
2 stuks rode bieten (gekookt)
30 gram zongedroogde tomaten in olie
150 gram witte kaas
30 gram pijnboompitten
150 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Schrap de wortel en snijd in ringen, de rode biet in blokjes en de zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de munt fijn en verkruimel de witte kaas.
3. Verdeel de vis in vier gelijke stukken en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en verdeel de citroenrasp erover. Bak in 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
4. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten rondom goudbruin.
5. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep droog met een vel keukenpapier. Meng met de rode biet, de zongedroogde tomaat, de wortel, de spinazie en de munt. Breng op smaak met het sap van de citroen en een scheutje olijfolie.
6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de pijboompitten en de witte kaas. Serveer met de vis.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2389 Kj
Calorieën
569 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
46 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
48 gram