Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Omegabaars met kikkererwtensalade

Omegabaars met kikkererwtensalade

Ingrediënten

  • 260 gram kikkererwten
  • 400 g zeebaarsen
  • 500 gram wortels
  • 1 stuk citroen
  • 10 gram munt
  • 2 stuks rode bieten (gekookt)
  • 30 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 150 gram witte kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 150 gram verse spinazie
Omegabaars met kikkererwtensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Schrap de wortel en snijd in ringen, de rode biet in blokjes en de zongedroogde tomaten in stukjes. Hak de munt fijn en verkruimel de witte kaas.
  3. 3. Verdeel de vis in vier gelijke stukken en leg in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en verdeel de citroenrasp erover. Bak in 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  4. 4. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten rondom goudbruin.
  5. 5. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep droog met een vel keukenpapier. Meng met de rode biet, de zongedroogde tomaat, de wortel, de spinazie en de munt. Breng op smaak met het sap van de citroen en een scheutje olijfolie.
  6. 6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de pijboompitten en de witte kaas. Serveer met de vis.

    Voedingswaarde

  • Kcal 569
  • Eiwit 48 g
  • Koolhydraten 46 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 14