
Ontbijttrifle met roomkwark en meringue
Ontbijt
6 pers.
ca. 80 min
Hollands
Ingrediënten
1 schaal fruitsalade kerstboom (Feestelijk PLUS, 500 g)*
1 pakje houdbare slagroom (200 ml)
2 el suiker
1 zakje vanillesuiker
400 g volle kwark
6 plakjes cake, in blokjes
8 schuimkransjes*
Poedersuiker
1 takje munt* (pot, Biologisch PLUS)*
Bereidingswijze
Verdeel de fruitsalade over de bodem van de schaal. Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf. Spatel de kwark er luchtig doorheen.
Verdeel de roomkwark over het fruit. Zet de trifle minstens 1 uur (liever nog een hele nacht) in de koelkast.
Verdeel de cake over de roomkwark. Garneer met de (gebroken) kransjes, de poedersuiker en blaadjes munt.
Variatietip
Neem een schaal op voet voor een extra feestelijke presentatie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
454 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
41 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
0.40 gram