Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Oosterse pizza

Oosterse pizza

Ingrediënten

  • 1 pak pizzadeeg
  • 312 gram satésaus
  • 3 stengels lente-uitjes
  • 300 gram radijsjes
  • 3 cm gember
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 500 gram verse spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk limoen
  • 1 stuk avocado
  • 4 stuks eieren
Oosterse pizza product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de radijs in flinterdunne plakken. Pers het sap uit de limoen. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes.
  3. 3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en roerbak de helft van de spinazie samen met de knoflook en de gember totdat deze helemaal geslonken is. Haal van het vuur, laat iets afkoelen en knijp vervolgens het overtollige vocht eruit.
  4. 4. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat. Bestrijk met de satésaus, verdeel de gebakken spinazie erover en bak in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
  5. 5. Verhit ondertussen een koekenpannetje en rooster de geraspte kokos in 2 minuten goudbruin.
  6. 6. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en snijd in parten.
  7. 7. Beleg de pizza met de avocado, de helft van de eieren, de helft van de lente-ui en de helft van de radijs. Sprenkel er wat limoensap overheen.
  8. 8. Meng de overgebleven spinazie met de overgebleven radijs, de eieren, de lente-ui en het limoensap tot een frisse salade.
  9. 9. Garneer de tot slot pizza met de geraspte kokos en de gebakken ui en serveer met de frisse salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 600
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 8