
Oosterse pizza
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pak pizzadeeg
312 gram satésaus
3 stengels lente-uitjes
300 gram radijsjes
3 cm gember
4 eetlepels geraspte kokos
500 gram verse spinazie
1 teentje knoflook
1 stuk limoen
1 stuk avocado
4 stuks eieren
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de lente-ui in dunne ringen en de radijs in flinterdunne plakken. Pers het sap uit de limoen. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes.
3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en roerbak de helft van de spinazie samen met de knoflook en de gember totdat deze helemaal geslonken is. Haal van het vuur, laat iets afkoelen en knijp vervolgens het overtollige vocht eruit.
4. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat. Bestrijk met de satésaus, verdeel de gebakken spinazie erover en bak in de oven in 15 minuten gaar en goudbruin.
5. Verhit ondertussen een koekenpannetje en rooster de geraspte kokos in 2 minuten goudbruin.
6. Breng een pan met water aan de kook, kook de eieren 6 minuten, laat schrikken, pel en snijd in parten.
7. Beleg de pizza met de avocado, de helft van de eieren, de helft van de lente-ui en de helft van de radijs. Sprenkel er wat limoensap overheen.
8. Meng de overgebleven spinazie met de overgebleven radijs, de eieren, de lente-ui en het limoensap tot een frisse salade.
9. Garneer de tot slot pizza met de geraspte kokos en de gebakken ui en serveer met de frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2526 Kj
Calorieën
600 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie