
Open wraps met garnalen en maïssalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks avocado's
1 pakje tortillawrap
600 gram maïskorrels
300 gram wokgarnalen
1 teentje knoflook
1 stuk rode ui
20 gram koriander
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels chilisaus
Bereidingswijze
+ grillpan
1. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork grof en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Ontdooi de garnalen en spoel af onder lauwwarm water. Pel en pers de knoflook, pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen en hak de koriander grof.
2. Grill de tortilla’s in een grillpan tot er mooie grillstrepen ontstaan.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen gaar. Voeg de knoflook, de chilisaus en de helft van de koriander toe.
4. Meng de mais met de overige koriander en de rode ui tot een frisse salade.
5. Besmeer de gegrilde wraps royaal met de avocado en verdeel de garnalen erover. Leg op een bord en verdeel er een schepje van de maïssalade over. Serveer de resterende maïssalade apart in een schaaltje.
Tip: Lekker met partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2458 Kj
Calorieën
612 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
28 gram