
Ovenschotel van courgette en tomaat
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
800 gram tomaten
4 eetlepels olijfolie
3 sjalotjes (gesnipperd)
4 teentjes knoflook (gehakt)
1 eetlepel verse provençaalse kruiden
4 courgettes (geschild, in plakken van ca. 1 cm dik, ca. 700 g)
5 eieren
100 gram jongbelegen kaas (geraspt)
12 zwarte olijven (in plakjes, zonder pit)
0 verse peterselie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en ontvel ze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
2. Verhit de helft van de olijfolie en fruit de sjalotten met de helft van de knoflook. Voeg de tomaten en Provençaalse kruiden toe. Stoof en roer zo nu en dan. Wrijf de grotere stukjes wat fijner. Laat goed indikken en pureer met de staafmixer.
3. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de rest van de knoflook. Schep de courgetteplakjes erbij en bak ze beetgaar. Leg ze, als er veel vocht vrijkomt, even op keukenpapier.
4. Bestrijk de bodem van de ingevette ovenschaal met de ingedikte tomatensaus en leg daarop in cirkels de plakjes courgette. Er moet nog wat ruimte in de schaal over zijn, dus stapel niet tot aan de rand.
5. Kluts de eieren met zout en peper. Giet de eiermassa over de courgettes en verdeel de geraspte kaas en de olijvenplakjes erover. Zet de schotel 30 minuten in het midden van de oven. Garneer met peterselie en/of basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie