
Paashaaspizza
4 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
1 rol pizzadeeg met tomatensaus (Jan)
1/3 stronkje broccoli
100 g geraspte belegen kaas
2 plakjes salami
½ grote rode ui
6 zwarte olijven
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 210 °C. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd met een pizzasnijder of scherp mes aan de onderkant de hoeken rond bij en snijd aan de bovenkant vanuit de hoeken naar beneden om de oren te maken. Draai de oren naar de zijkant weg. Maak van restjes deeg kleine haasjes (of ronde pizza’s) en leg ze naast de grote haas.
2 Bak de bodem en de kleintjes in 5 min. tot lichtbruin. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook ze 2 min. Giet af en laat uitlekken.
3 Neem de pizzabodems uit de oven, bestrijk met tomatensaus en bestrooi met de kaas. Maak wangen met de salami. Snijd van de ui dunne ringen en maak er snorharen van. Maak oogjes en een mondje van olijven en een befje en wenkbrauwen van broccoli. Bestrijk ook de kleintjes met tomatensaus en bestrooi met kaas. Versier naar keuze. Bak de pizza’s in ca. 8 min. goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
230 kcal
Vetten
13 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie