
Pad thai met krokante tofu en pindasaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
31.06 voor 4 pers.
Ingrediënten
450 gram Tofu
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Gemberpoeder (djahé)
3 eetlepel Maizena
220 gram Rijstnoedels
2 stuks Paprika
1 stuk Rode peper
1 bosje Koriander
4 stuks Eieren
2 stuks Limoen
400 gram Roerbakgroenten kool taugé
36 gram Bamikruiden
250 gram Satésaus
2 eetlepel Sojasaus
50 gram Seroendeng
Bereidingswijze
1. Haal de tofu uit de verpakking en laat zo goed mogelijk uitlekken tussen twee dikke stukken keukenpapier. Leg er iets zwaars op en vervang het keukenpapier zodra het geen vocht meer opneemt. Hoe droger de tofu, hoe beter.
2. Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng het knoflook- en gemberpoeder met de maizena, zout en peper en leg in een schaaltje. Snijd de tofu in blokken van ongeveer 3 x 3 centimeter. Haal ze door het maizenamengsel en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 25-30 minuten goudbruin en krokant in de oven. Keer halverwege.
3. Breng een pan met water aan de kook en bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Zet apart. Snijd de paprika’s in reepjes en de rode peper in dunne ringetjes. Hak de koriander grof en kluts de eieren los. Rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen uit. Snijd de andere limoen in partjes.
4. Verwarm een grote wok op hoog vuur met een scheut zonnebloemolie. Bak hierin de roerbakgroenten met de paprika en rode peper. Voeg na een paar minuten de bami kruidenmix toe en bak nog kort mee.
5. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de bereidingswijze op de verpakking. Meng met de sojasaus en het sap van 1 limoen. Meng de noedels door de groenten en laat iets verwarmen. Giet de geklutste eieren erbij en laat stollen terwijl je constant roert. Het ei moet goed met de resterende ingrediënten worden gemengd.
6. Serveer de pad thai met de krokante tofu en pindasaus. Garneer met de limoenrasp, koriander, limoenpartjes en seroendeng.
Meer recepten in de categorie