
Pannenkoekjes met sinaasappelsaus
4 pers.
ca. 90 min
Frans
Ingrediënten
Voor de pannenkoeken: 400 ml PLUS halfvolle melk (PlanetProof)
200 gram bloem
5 eieren
1 eetlepel suiker
1 mespuntje zout
40 gram roomboter
Voor de sinaasappelsaus:
2 sinaasappels
1 citroen I 50 gram suiker
50 gram roomboter
1 bakje roomijs
Bereidingswijze
Flensjes:
Giet de melk in een kom en zeef daarboven de bloem, meng dit met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de eieren, suiker en het zout toe aan het beslag en roer goed door. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Giet met behulp van een soep- of sauslepel een laagje beslag in de pan. De bodem moet bedekt zijn met een dun laagje bestek. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goud bruin. Dek de pannenkoekjes af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
Sinaasappelsaus:
Doe de suiker in een pan met een dikke bodem en laat de suiker op zacht vuur karamelliseren. Pers de sinaasappels en citroen uit. Voeg de boter toe aan de gekaramellisseerde suiker. Blus af met het sap van de sinaasappels en citroen. Laat inkoken tot stroopdikte.
Serveer de pannenkoekjes met de sinaasappelsaus en een bolletje roomijs.
Meer recepten in de categorie