Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pannenkoekjes met sinaasappelsaus

Pannenkoekjes met sinaasappelsaus

Ingrediënten

  • Voor de pannenkoeken: 400 ml PLUS halfvolle melk (PlanetProof)
  • 200 gram bloem
  • 5 eieren
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 40 gram roomboter
  • Voor de sinaasappelsaus:
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen I 50 gram suiker
  • 50 gram roomboter
  • 1 bakje roomijs
Pannenkoekjes met sinaasappelsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Flensjes:
  2. Giet de melk in een kom en zeef daarboven de bloem, meng dit met een garde om klontjes te voorkomen. Voeg de eieren, suiker en het zout toe aan het beslag en roer goed door. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Giet met behulp van een soep- of sauslepel een laagje beslag in de pan. De bodem moet bedekt zijn met een dun laagje bestek. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goud bruin. Dek de pannenkoekjes af met aluminiumfolie om ze warm te houden.
  3. Sinaasappelsaus:
  4. Doe de suiker in een pan met een dikke bodem en laat de suiker op zacht vuur karamelliseren. Pers de sinaasappels en citroen uit. Voeg de boter toe aan de gekaramellisseerde suiker. Blus af met het sap van de sinaasappels en citroen. Laat inkoken tot stroopdikte.
  5. Serveer de pannenkoekjes met de sinaasappelsaus en een bolletje roomijs.