Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Parmezaan gehaktballetjes met spaghetti

Parmezaan gehaktballetjes met spaghetti

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 8 stuks zongedroogde tomaten in olie
  • 20 gram basilicum
  • 500 gram rundergehakt
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 stuk ei
  • 50 gram paneermeel
  • 250 gram volkoren spaghetti (pasta)
  • 600 gram verse spinazie
  • 700 gram pastasaus tomaat
Parmezaan gehaktballetjes met spaghetti product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaat heel fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de steeltjes fijn.
  2. 2. Kneed het gehakt samen met het ei, de Parmezaanse kaas, de zongedroogde tomaat en het paneermeel. Breng op smaak met zwarte peper. Draai 8 ballen van het gehakt.
  3. 3. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook samen met de basilicumsteeltjes. Voeg de gehaktballen toe en bak in 6 minuten rondom goudbruin. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze is geslonken. Voeg dan de tomatensaus toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur nog 7 minuten zachtjes doorkoken.
  5. 5. Verdeel de spaghetti over de borden, serveer de saus met de ballen erbovenop en garneer met de basilicum blaadjes.
  6. Tip: Houd wat Parmezaanse kaas apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 761
  • Eiwit 49 g
  • Koolhydraten 67 g
  • waarvan suikers 20
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 12