
Parmezaan gehaktballetjes met spaghetti
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
8 stuks zongedroogde tomaten in olie
20 gram basilicum
500 gram rundergehakt
50 gram parmezaanse kaas
1 stuk ei
50 gram paneermeel
250 gram volkoren spaghetti (pasta)
600 gram verse spinazie
700 gram pastasaus tomaat
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaat heel fijn. Pluk de blaadjes van de basilicum en hak de steeltjes fijn.
2. Kneed het gehakt samen met het ei, de Parmezaanse kaas, de zongedroogde tomaat en het paneermeel. Breng op smaak met zwarte peper. Draai 8 ballen van het gehakt.
3. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook samen met de basilicumsteeltjes. Voeg de gehaktballen toe en bak in 6 minuten rondom goudbruin. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze is geslonken. Voeg dan de tomatensaus toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur nog 7 minuten zachtjes doorkoken.
5. Verdeel de spaghetti over de borden, serveer de saus met de ballen erbovenop en garneer met de basilicum blaadjes.
Tip: Houd wat Parmezaanse kaas apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3202 Kj
Calorieën
761 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
67 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
49 gram