
Pasta met gegrilde groenten, honing-limoendressing en burrata
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
7 el olijfolie extra vierge
1 limoen
2 tl honing
1 tl mosterd
1 courgette
2 sjalotten
3 snoeppaprika mix (bakje 175 g)
200 g groene asperges
2 schalen verse pasta met aubergine, tomaat en mozzarella (à 250 g)
2 bollen burrata (à 150 g)
2 takjes basilicum
Extra nodig: aluminium grillschaal.
Bereidingswijze
Klop een dressing van 4 el olijfolie, het sap van 1 limoen, de honing en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de courgette in halve plakjes van ½ cm dik. Snijd de sjalot in partjes en de paprika in reepjes. Breek de houtachtige uiteinden van de asperges af en snijd ze in schuine stukjes van 3 cm.
Meng de groenten met 3 el olijfolie, zout en peper en verdeel ze over de grillschaal. Gril de groenten op een hete barbecue in ongeveer 5 min. beetgaar met mooie grillstrepen. Kook intussen de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de gegrilde groenten met de dressing. Schep de pasta op 4 (diepe) borden en verdeel de gegrilde groenten erover. Leg op elk bord ½ burrata en garneer met basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
719 kcal
Vetten
51 gram
Waarvan verzadigd vet
19 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
21 gram
Zout
2.70 gram