Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met mosselen, peterselie, tomaat, citroenrasp- en sap en

Pasta met mosselen, peterselie, tomaat, citroenrasp- en sap en

Pasta met mosselen, peterselie, tomaat, citroenrasp- en sap en product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram spaghetti
  • 2 kilo mosselen
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 grote vleestomaten
  • Olijfolie
  • 50 ml droge witte wijn
Bereiden
Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.
Snijd de peterselie en de knoflook fijn en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit wat olijfolie in de grootste koekenpan of braadpan die je hebt op medium vuur.
Bak de fijngesneden knoflook hierin kort goudbruin. Voeg daarna de blokjes tomaten toe en bak een paar minuten mee.
Voeg de mosselen en de witte wijn toe en schud de pan goed om.
Zet het vuur iets zachter, doe een deksel op de pan en laat de mosselen zo ongeveer 5 minuten koken.
Check daarna of de mosselen allemaal geopend zijn; gooi de mosselen die niet geopend zijn weg.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water.
Leg de spaghetti op de borden en verdeel hierover de mosselen uit de pan met (een deel van) het kookvocht.
Bestrooi met de fijngesneden peterselie en kruid eventueel met peper en zout naar smaak.