
Pasta met spekjes en prei
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (geplet)
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
500 gram preien (gewassen, in ringen)
3 tomaten
300 gram penne
100 gram kruidenroomkaas
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie en bak hierin de knoflook en spekblokjes. Schep de spekjes uit de pan. Roerbak de prei 2-3 minuten in het bakvet bij de knoflook.
2. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes. Voeg de tomaten en spekjes toe aan de prei en stoof 2-3 minuten met het deksel op de pan. Verwijder de knoflook.
3. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet deze af en vang een beetje kookvocht op. Schep de roomkaas door het preimengsel en voeg een scheutje kookvocht toe. Schep de pasta door de saus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
650 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
62 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie