
Pasta pesto met snijbonen en tonijn
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
27.40 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Fusilli
400 gram Snijbonen
2 eetlepel Olijfolie
1 stuk Citroen
40 gram Pijnboompitten
1 stuk Gele ui
240 gram Tonijn in blik
125 gram Verse pesto
50 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Breng een pan gezouten water aan de kook. Kook de fusili volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de snijbonen in fijne reepjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de snijbonen gedurende vijf minuten tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zwarte peper, zout, het citroensap en de citroenrasp. Zet apart
2. Verwarm de koekenpan opnieuw en rooster hierin de pijnboompitjes goudbruin. Verwijder de schil van de ui, halveer en snijd in hele dunne ringen. Laat de tonijn uitlekken. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
3. Meng de pasta met de pesto, de uienringen, een scheutje kookvocht, de snijbonen, tonijn en rucola. Verdeel over vier borden en garneer met de pijnboompitjes.
Meer recepten in de categorie