
Pastasalade
6 pers.
ca. 35 min
Ingrediënten
300 g pasta (fusilli of penne)
2 eetl. olijfolie
1 rode paprika, zonder zaadjes, in blokjes
1 courgette, in miniblokjes
1 aubergine, in miniblokjes
200 g champignons, schoongeveegd, in stukjes
50 g olijven, in plakjes
150 g mozzarella, in miniblokjes
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Voor de dressing:
8 eetl. olijfolie
2 eetl. wijnazijn (rood of wit) of balsamicoazijn
1 eetl. mosterd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar en giet af. Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de dressing door de pasta en zet in de koelkast. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de paprika, courgette, aubergine en champignons tot de groenten beetgaar zijn. Schep de groenten met de olijven en mozzarella door de pasta. Bestrooi de salade met de Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
43 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie