

Penne met geroosterde bloemkool
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
5.92 voor 4 pers.
Ingrediënten
800 gram Bloemkool
2 eetlepel Plus olijfolie
1 theelepel Paprikapoeder
300 gram Penne
1 eetlepel Roomboter
2 tenen Knoflook
200 gram Slagroom
80 gram Granarola
1 Mespunt Chilipeper vlokken
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk 2 el olie hier overheen en breng op smaak met de paprikapoeder en peper en zout. Meng goed door en rooster 20 tot 25 minuten af in de oven, tot de bloemkool goudbruin is.
2. Kook intussen de penne zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een ruime pan en bak de knoflook kort aan. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Voeg de Parmezaanse kaas en de chiliflakes toe en roer door tot de kaas gesmolten is.
4. Haal van het vuur en voeg de pasta toe, meng door elkaar en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Voeg de geroosterde bloemkool toe en meng door de pasta. Mocht je de saus wat dunner willen, dan kan je wat pastawater toevoegen.
5. Garneer optioneel met wat verse peterselie.
Meer recepten in de categorie