Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige garnalen met groene bonen

Pittige garnalen met groene bonen

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 400 gram pandanrijst
  • 400 gram snijbonen
  • 300 gram garnalen
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 stuk ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 stengels lente-uitjes
Pittige garnalen met groene bonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook en snijd de lente-ui in ringen.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Breng een pan met water aan de kook, kook de snijbonen samen met de sperziebonen 4 minuten en spoel af met koud water.
  4. 4. Verhit ondertussen een scheutje olie in een wokpan en fruit de ui samen met de knoflook en de sambal. Voeg de tomatenpuree toe, vervolgens de garnalen en wok 4 minuten.
  5. 5. Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de bonen en de pittige garnalen en garneer met de lente-ui.

    Voedingswaarde

  • Kcal 504
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 91 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 9