
Pittige garnalen met groene bonen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
400 gram pandanrijst
400 gram snijbonen
300 gram garnalen
2 theelepels sambal badjak
1 stuk ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
3 stengels lente-uitjes
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook en snijd de lente-ui in ringen.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de snijbonen samen met de sperziebonen 4 minuten en spoel af met koud water.
4. Verhit ondertussen een scheutje olie in een wokpan en fruit de ui samen met de knoflook en de sambal. Voeg de tomatenpuree toe, vervolgens de garnalen en wok 4 minuten.
5. Verdeel de rijst over de borden. Serveer met de bonen en de pittige garnalen en garneer met de lente-ui.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2118 Kj
Calorieën
504 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
91 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
27 gram