Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige kip met linzen, champignons en gele paprika

Pittige kip met linzen, champignons en gele paprika

Ingrediënten

  • 500 gram kipdijfilet
  • 400 gram champignons
  • 300 gram linzen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 5 cm gember
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk limoen
  • 2 stuks gele paprika's
Pittige kip met linzen, champignons en gele paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakken, de paprika’s in kleine blokjes, pers de teentjes knoflook uit en rasp de gember. Boen en rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Hak de rode peper fijn (en verwijder, indien gewenst, de zaadjes).
  2. Voeg 2 teentjes knoflook samen met de helft van de koriander, de peterselie, de gember, de rode peper, het limoensap, de limoenrasp en 50 ml olijfolie in een kom en pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde marinade. Wrijf de kipdijfilet lapjes met de marinade in en laat minimaal 10 minuten marineren.
  3. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de champignons met het overgebleven teentje knoflook in 6 minuten rondom goudbruin. Haal de champignons uit de pan, voeg een scheutje olie toe en bak de kipdijfilet lapjes in 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
  4. Verwarm de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de linzen met de champignons en verdeel over de borden. Serveer met de pittige kip en garneer met de paprikablokjes en de overgebleven koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 373
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 18 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 11