
Pittige kip met linzen, champignons en gele paprika
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram kipdijfilet
400 gram champignons
300 gram linzen
3 teentjes knoflook
1 bosje koriander
1 bosje krulpeterselie
5 cm gember
1 stuk rode peper
1 stuk limoen
2 stuks gele paprika's
Bereidingswijze
1. Snijd de champignons in plakken, de paprika’s in kleine blokjes, pers de teentjes knoflook uit en rasp de gember. Boen en rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Hak de rode peper fijn (en verwijder, indien gewenst, de zaadjes).
2. Voeg 2 teentjes knoflook samen met de helft van de koriander, de peterselie, de gember, de rode peper, het limoensap, de limoenrasp en 50 ml olijfolie in een kom en pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde marinade. Wrijf de kipdijfilet lapjes met de marinade in en laat minimaal 10 minuten marineren.
3. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de champignons met het overgebleven teentje knoflook in 6 minuten rondom goudbruin. Haal de champignons uit de pan, voeg een scheutje olie toe en bak de kipdijfilet lapjes in 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
4. Verwarm de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de linzen met de champignons en verdeel over de borden. Serveer met de pittige kip en garneer met de paprikablokjes en de overgebleven koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1573 Kj
Calorieën
373 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
18 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
36 gram