Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pittige noedels met gehakt en hoisinsaus

Pittige noedels met gehakt en hoisinsaus

Ingrediënten

  • 1 stuk Broccoli
  • 248 gram Wok noedels
  • 2 stuks Paprika's
  • 350 gram Gehakt
  • 35 gram Pinda's gezouten
  • 2 theelepel Chilipeper vlokken
  • 3 stuks Bosui
  • 50 ml Hoisinsaus
  • 2 eetlepel Tahin
  • 2 eetlepel Gebakken uitjes
Pittige noedels met gehakt en hoisinsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in dunne plakjes. Blancheer 5 minuten in het gezouten water. Schep de broccoli uit het water en zet apart.
  2. 2. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en zet ook apart tot gebruik.
  3. 3. Snijd ondertussen de paprika’s in smalle reepjes. Verwarm een wok of hapjespan met olie op hoog vuur en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en zet apart. Verlaag het vuur naar middelhoog.
  4. 4. Voeg een nieuwe scheut olie toe aan de pan en bak hierin het gehakt in 5-10 minuten rul. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de pinda’s fijn en meng met de chili flakes en 3 el neutrale olie. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  5. 5. Voeg de broccoli, noedels, paprika en hoisinsaus toe aan het gehakt. Verwarm een paar minuten op hoog vuur en verdeel over 4 kommen. Garneer met de pindacrunch, tahin, bosui en gebakken uitjes. Serveer direct.

    Voedingswaarde

  • Kcal 573
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 31 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 1