

Pittige noedels met gehakt en hoisinsaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
11.88 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
248 gram Wok noedels
2 stuks Paprika's
350 gram Gehakt
35 gram Pinda's gezouten
2 theelepel Chilipeper vlokken
3 stuks Bosui
50 ml Hoisinsaus
2 eetlepel Tahin
2 eetlepel Gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en de steel in dunne plakjes. Blancheer 5 minuten in het gezouten water. Schep de broccoli uit het water en zet apart.
2. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet af en zet ook apart tot gebruik.
3. Snijd ondertussen de paprika’s in smalle reepjes. Verwarm een wok of hapjespan met olie op hoog vuur en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en zet apart. Verlaag het vuur naar middelhoog.
4. Voeg een nieuwe scheut olie toe aan de pan en bak hierin het gehakt in 5-10 minuten rul. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de pinda’s fijn en meng met de chili flakes en 3 el neutrale olie. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
5. Voeg de broccoli, noedels, paprika en hoisinsaus toe aan het gehakt. Verwarm een paar minuten op hoog vuur en verdeel over 4 kommen. Garneer met de pindacrunch, tahin, bosui en gebakken uitjes. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie