
Pizza met gegrilde aubergine, ricotta en rauwe ham
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 10 min
Europees
Ingrediënten
1 aubergine
2 teentjes knoflook (gepeld)
1 kleine rode ui (in dunne ringen)
2 eetlepels olijfolie
150 gram gezeefde tomaten
2 pizzabodems (koelvers, kant-en-klaar)
2 eetlepels balsamicoazijn
100 gram rauwe hammen
150 gram ricotta
1 handje basilicumblaadje
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Prik de aubergine op diverse plekken in met een vork en leg met de knoflook en ui in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal circa 35 minuten in de oven.
2. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodems en bak circa 4 minuten in de oven. Trek intussen de gare aubergine met 2 vorken in slierten en meng met de andere ingrediënten in de ovenschaal. Besprenkel met de balsamico.
3. Verdeel het auberginemengsel over de pizza's. Beleg met de rauwe ham en bergjes ricotta. Bak de pizza's in de oven in circa 5 minuten krokant en goudbruin. Bestrooi met peper en garneer met basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
945 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
104 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
38 gram
Zout
5 gram
Meer recepten in de categorie