Pizza met kip, verse spinazie en verse cherrytomaten - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pizza met kip, verse spinazie en verse cherrytomaten

Pizza met kip, verse spinazie en verse cherrytomaten

Pizza met kip, verse spinazie en verse cherrytomaten product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • "1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 g kippendij, in dunne reepjes (max. 1 cm breed)
  • 100 ml passata
  • 1 pak Magioni courgette pizzabodems
  • 100 g verse spinazie
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 g zongedroogde tomaat (reepjes)
  • 70 g mozzarella
  • 1 basilicumplantje (biologisch) "
Bereiden
1 Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. voeg de kipreepjes, peper en eventueel zout toe. Bak de kip totdat deze gaar, maar nog wel mals is. Hij gaat straks de oven nog in. Neem de kip uit de pan en schep op een bord.
2 Verdeel de passata over de pizzabodems en verdeel er vervolgens de spinazie, verse en gedroogde tomaat en kipreepjes over. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza’s.
3 Bak de pizza’s in 10­12 min. af en bestrooi met basilicumblaadjes. een staafmixer tot het de stevigheid heeft van tapenade. Proef en breng op smaak met peper. Schep in een bakje, verkruimel de rest van de kaas erover en besprenkel met wat olie. Lekker op geroosterd brood!

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
94 g
vet
27 g
Kcal
790