
Pizza met kip, verse spinazie en verse cherrytomaten
2 pers.
ca. 25 min
Italiaans
Ingrediënten
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 g kippendij, in dunne reepjes (max. 1 cm breed)
2 PLUS Trattoria pizza margherita
100 g verse spinazie
100 g cherrytomaten, gehalveerd
50 g zongedroogde tomaat (reepjes)
70 g mozzarella
1 basilicumplantje (biologisch)
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. voeg de kipreepjes, peper en eventueel zout toe. Bak de kip totdat deze gaar, maar nog wel mals is. Hij gaat straks de oven nog in. Neem de kip uit de pan en schep op een bord.
2 Verdeel de spinazie, verse en gedroogde tomaat en kipreepjes over de pizzabodems. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza’s.
3 Bak de pizza’s in 12 min. af en bestrooi met basilicumblaadjes.