
Pizza tonno met gegrilde groentensalade
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 pakken pizzadeeg
75 gram zilveruitjes
150 gram geraspte kaas
150 gram fritto di tomato
320 gram tonijn uit blik
1 stuk rode ui
1 stuk courgette
1 stuk aubergine
1 stuk gele paprika
250 gram cherrytomaten
75 gram rucola
Bereidingswijze
+ grillpan of contactgrill
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en pel en snijd de rode ui in ringen.
2. Leg het pizzadeeg op de bakplaten. Prik met behulp van een vork gaatjes in het deeg en verdeel de tomatensaus erover. Garneer de pizzabodems met stukken tonijn, de rode ui en de geraspte kaas. Bak de pizza’s 15 - 20 minuten in de oven.
3. Snijd de aubergine, de courgette en de paprika over de lengte in dunne plakken. Bestrijk met olijfolie en grill totdat er grillstrepen ontstaan.
4. Halveer de cherrytomaten en verdeel samen met de gegrilde groenten en zilveruitjes door de rucola.
5. Serveer de pizza’s met de gegrilde groentensalade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2862 Kj
Calorieën
678 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
55 gram