Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pljeskavica met ajvar

Pljeskavica met ajvar

Pljeskavica met ajvar product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 250 g rundergehakt
  • 250 g half-om-half gehakt
  • zout en peper
  • 2 eetl. gehakte verse (platte) peterselie
  • voor de ajvar:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 tomaten, in stukken
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in stukken
  • 1 aubergine, in plakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui, gepeld, in stukken
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eetl. blanke azijn
  • 1/2 theel. chilipoeder
  • zout
Bereiden
Begin met de ajvar. Verhit 2 eetlepels olijfolie en smoor hierin de tomaat, paprika, aubergine, knoflook en ui. Voeg de andere ingrediënten toe en laat sudderen tot een dikke saus. Pureer deze of wrijf de saus door een zeef (dit kan ook van tevoren). Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en rode peper. Schep dit mengsel door het gehakt, voeg zout, peper en peterselie toe. Vorm er balletjes van en druk deze plat tot schijfjes. Bak ze in de rest van de olijfolie 3 minuten per kant. Serveer ze met de ajvar.

Voedingswaarde

eiwit
25 g
koolhydraten
14 g
vet
54 g
Kcal
640