Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pljeskavica met ajvar

Pljeskavica met ajvar

Ingrediënten

  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt
  • 250 g rundergehakt
  • 250 g half-om-half gehakt
  • zout en peper
  • 2 eetl. gehakte verse (platte) peterselie
  • voor de ajvar:
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 tomaten, in stukken
  • 2 rode paprika's, zonder zaadjes, in stukken
  • 1 aubergine, in plakken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui, gepeld, in stukken
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eetl. blanke azijn
  • 1/2 theel. chilipoeder
  • zout
Pljeskavica met ajvar product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Begin met de ajvar. Verhit 2 eetlepels olijfolie en smoor hierin de tomaat, paprika, aubergine, knoflook en ui. Voeg de andere ingrediënten toe en laat sudderen tot een dikke saus. Pureer deze of wrijf de saus door een zeef (dit kan ook van tevoren). Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en rode peper. Schep dit mengsel door het gehakt, voeg zout, peper en peterselie toe. Vorm er balletjes van en druk deze plat tot schijfjes. Bak ze in de rest van de olijfolie 3 minuten per kant. Serveer ze met de ajvar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 640
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 14 g
  • Vet 54 g