
Procureurlapjes met geroosterde paprika
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks varkensfiletlapjes
2 stuks paprikamix
600 gram ovenfrietjes
3 theelepels paprikapoeder
0 stuk citroen
10 gram krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Boen en rasp de schil van de halve citroen, pers het sap uit en hak de peterselie fijn.
2. Meng de citroenrasp en -sap met 4 eetlepels olijfolie, de peterselie en de paprikapoeder en wrijf de procureurlapjes hiermee in. Laat het vlees 1 nacht in de koelkast marineren.
3. Verwarm een oven voor op de grillstand en gril de paprika’s tot de velletjes donker kleuren. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen.
4. Bereid ondertussen de Waffle Fries volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Trek vervolgens voorzichtig de velletjes van de paprika’s en snijd de paprika’s in gelijke repen.
6. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak het vlees in 6 minuten rondom bruin en gaar.
7. Verdeel de procureurlapjes, de geroosterde paprika en de Waffle Fries over de borden.
Tip: garneer met extra peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2090 Kj
Calorieën
498 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
25 gram