Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Procureurlapjes met geroosterde paprika

Procureurlapjes met geroosterde paprika

Ingrediënten

  • 4 stuks varkensfiletlapjes
  • 2 stuks paprikamix
  • 600 gram ovenfrietjes
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 0 stuk citroen
  • 10 gram krulpeterselie
Procureurlapjes met geroosterde paprika product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Boen en rasp de schil van de halve citroen, pers het sap uit en hak de peterselie fijn.
  2. 2. Meng de citroenrasp en -sap met 4 eetlepels olijfolie, de peterselie en de paprikapoeder en wrijf de procureurlapjes hiermee in. Laat het vlees 1 nacht in de koelkast marineren.
  3. 3. Verwarm een oven voor op de grillstand en gril de paprika’s tot de velletjes donker kleuren. Haal de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen.
  4. 4. Bereid ondertussen de Waffle Fries volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Trek vervolgens voorzichtig de velletjes van de paprika’s en snijd de paprika’s in gelijke repen.
  6. 6. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak het vlees in 6 minuten rondom bruin en gaar.
  7. 7. Verdeel de procureurlapjes, de geroosterde paprika en de Waffle Fries over de borden.
  8. Tip: garneer met extra peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 498
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 64 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 8