In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pruimenplaattaart

Pruimenplaattaart

Pruimenplaattaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
10

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 25 gram vanillesuiker
  • 25 gram custardpoeder
  • 400 milliliter melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • bloem om te bestuiven
  • 2 eetlepels suiker
  • 500 gram rijpe pruimen, gehalveerd en ontpit
  • bakplaat, ingevet
Bereiden
Meng de vanillesuiker met de custardpoeder en roer los met 1 eetlepel koude melk. Verwarm de rest van de melk en roer het custardmengsel er met een garde doorheen. Breng al roerend aan de kook en laat circa 3 minuten zacht- jes koken. Giet de custard in een kom, zet deze in een bak met koud water en laat de vla al roerend geheel afkoelen. Houd 1 eetlepel van het losgeklopte ei achter voor later gebruik en klop de rest van het ei door de vla. Verwarm de oven voor op 200oC. Leg intussen de plakjes blader- deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven werkblad uit tot een grote lap van circa 30x40 cm. Bestrooi de bakplaat met een beetje suiker. Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat en sla de randen een paar centimeter om naar binnen. Bestrijk de randen met een kwastje met ei en bestrooi met de rest van de suiker. Prik gaatjes in de deegbodem. Giet de custard- vla in het midden van het deeg en strijk de vla met een lepel uit naar de buitenkant. Leg de pruimen met de bolle kant naar boven op de vla. Bak de plaattaart onder in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken.
Variatie
Vervang de pruimen door abrikozen of perziken.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
30 g
vet
10 g
Kcal
230