Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rijstkoekjes met wortel en cashewnoten

Rijstkoekjes met wortel en cashewnoten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 bosuien
  • 1 rode peper
  • 50 g PLUS Ongezouten cashewnoten
  • 1 tl PLUS Kerriepoeder
  • 1 tl sojasaus
  • 2 el PLUS Geraspte kokos
  • 50 g PLUS Wortel Julienne
  • 2 eieren
  • 2 el maïzena
  • 200 g afgekoelde gekookte PLUS Pandanrijst Fairtrade
  • 4 el zonnebloemolie
Rijstkoekjes met wortel en cashewnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en snijd de bosuien in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in dunne ringetjes. Hak de cashewnoten grof. Meng de uien, de peper en de cashewnoten met de kerriepoeder, sojasaus, geraspte kokos, wortel julienne, eieren, maïzena, afgekoelde gekookte pandanrijst en eventueel zout en peper naar smaak tot een egaal mengsel.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Maak gelijke balletjes van het mengsel, leg ze in de pan en druk ze plat. Bak ze mooi bruin in een pan met hete plantaardige olie en serveer ze eventueel met soja-sesammayonaise (zie tip).