
Rijstkoekjes met wortel en cashewnoten
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 rode ui
2 bosuien
1 rode peper
50 g PLUS Ongezouten cashewnoten
1 tl PLUS Kerriepoeder
1 tl sojasaus
2 el PLUS Geraspte kokos
50 g PLUS Wortel Julienne
2 eieren
2 el maïzena
200 g afgekoelde gekookte PLUS Pandanrijst Fairtrade
4 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en snijd de bosuien in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in dunne ringetjes. Hak de cashewnoten grof. Meng de uien, de peper en de cashewnoten met de kerriepoeder, sojasaus, geraspte kokos, wortel julienne, eieren, maïzena, afgekoelde gekookte pandanrijst en eventueel zout en peper naar smaak tot een egaal mengsel.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Maak gelijke balletjes van het mengsel, leg ze in de pan en druk ze plat. Bak ze mooi bruin in een pan met hete plantaardige olie en serveer ze eventueel met soja-sesammayonaise (zie tip).