Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romanesco-steak met tahin, hazelnoot en tzatziki

Romanesco-steak met tahin, hazelnoot en tzatziki

Ingrediënten

  • 3 el hazelnoten
  • 1 grote romanesco (1 kg)
  • 3 el olijfolie
  • 4 el tahin (pot 165 g, AlFez)
  • 2 el walnootolie
  • 1 bakje tzatziki (150 g)
  • Bakpapier
Romanesco-steak met tahin, hazelnoot en tzatziki product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten in ca. 3 min. goudbruin op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  2. 2 Snijd de romanesco in de lengte in dikke plakken van 1,5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de steaks in ca. 15 min. in het midden van de oven beetgaar.
  3. 3 Verdeel de steaks over een groot bord, besprenkel met de tahin, walnootolie en tzatziki.

Variatie

Lekker bij de quiche met geitenkaas spinazie (PLUS) voor een compleet vegetarisch gerecht of bij de zalm met chorizokruim.

    Voedingswaarde

  • Kcal 470
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 39 g