
Romanesco-steak met tahin, hazelnoot en tzatziki
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
3 el hazelnoten
1 grote romanesco (1 kg)
3 el olijfolie
4 el tahin (pot 165 g, AlFez)
2 el walnootolie
1 bakje tzatziki (150 g)
Bakpapier
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit een koekenpan en rooster de hazelnoten in ca. 3 min. goudbruin op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
2 Snijd de romanesco in de lengte in dikke plakken van 1,5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de steaks in ca. 15 min. in het midden van de oven beetgaar.
3 Verdeel de steaks over een groot bord, besprenkel met de tahin, walnootolie en tzatziki.
Variatietip!
Lekker bij de quiche met geitenkaas spinazie (PLUS) voor een compleet vegetarisch gerecht of bij de zalm met chorizokruim.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
470 kcal
Vetten
39 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie