
Romige lasagne rolletjes met basilicum
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram rundergehakt
1 pak lasagnebladen
1 pot bechamelsaus
1 stuk rode paprika
260 gram pastasaus tomaat
1 stuk rode ui
400 gram verse spinazie
1 stuk courgette
150 gram geraspte oude kaas
20 gram basilicum
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Pel en pers de knoflook, snipper de rode ui, hak de basilicum fijn, snijd de paprika in kleine blokjes en schaaf de courgette in flinterdunne plakken.
3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de rode ui samen met de knoflook. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en roerbak het rul. Voeg driekwart van de pastasaus, de spinazie en de paprika toe en roer het voorzichtig door totdat de spinazie is geslonken.
4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de lasagne-vellen 3 minuten, zodat de vellen zacht genoeg zijn om op te kunnen rollen.
5. Leg de lasagne-vellen op een snijplank en bestrijk ze met de bechamelsaus. Leg er vervolgens een plak courgette en wat van het gehaktmengsel op en strooi er wat geraspte kaas en basilicum overheen.
6. Rol de lasagne-vellen op en plaats de rolletjes in een ingevette ovenschaal. Verspreid met behulp van een lepel de resterende pastasaus over de rolletjes en strooi er de overgebleven geraspte kaas overheen. Bak de lasagne roll ups in 25 minuten gaar en goudbruin.
7. Verdeel de lasagne roll ups over de borden en garneer met de overgebleven basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3228 Kj
Calorieën
768 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
21 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
46 gram