Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige lasagne rolletjes met basilicum

Romige lasagne rolletjes met basilicum

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 pak lasagnebladen
  • 1 pot bechamelsaus
  • 1 stuk rode paprika
  • 260 gram pastasaus tomaat
  • 1 stuk rode ui
  • 400 gram verse spinazie
  • 1 stuk courgette
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 20 gram basilicum
  • 1 teentje knoflook
Romige lasagne rolletjes met basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. 2. Pel en pers de knoflook, snipper de rode ui, hak de basilicum fijn, snijd de paprika in kleine blokjes en schaaf de courgette in flinterdunne plakken.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de rode ui samen met de knoflook. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en roerbak het rul. Voeg driekwart van de pastasaus, de spinazie en de paprika toe en roer het voorzichtig door totdat de spinazie is geslonken.
  4. 4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de lasagne-vellen 3 minuten, zodat de vellen zacht genoeg zijn om op te kunnen rollen.
  5. 5. Leg de lasagne-vellen op een snijplank en bestrijk ze met de bechamelsaus. Leg er vervolgens een plak courgette en wat van het gehaktmengsel op en strooi er wat geraspte kaas en basilicum overheen.
  6. 6. Rol de lasagne-vellen op en plaats de rolletjes in een ingevette ovenschaal. Verspreid met behulp van een lepel de resterende pastasaus over de rolletjes en strooi er de overgebleven geraspte kaas overheen. Bak de lasagne roll ups in 25 minuten gaar en goudbruin.
  7. 7. Verdeel de lasagne roll ups over de borden en garneer met de overgebleven basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 768
  • Eiwit 46 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 40 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 21
  • Vezels 13