
Romige soep van boerenkoolstamppot met kaaskrokantjes
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
50 Parmezaanse kaas, geraspt
1 el olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
500 g basisboerenkoolstamppot
1/2 liter groente- of kippenbouillon, van tablet
1 el grove mosterd
100 ml room
snuf nootmuskaat
EXTRA staafmixer of keukenmachine en bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200°C. Maak van de kaas een niet al te dik laagje op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak circa 10 minuten tot de kaas is gesmolten.
Neem de kaas uit de oven en laat afkoelen. Verwarm een 1/2 eetlepel olie in een grote pan met zware bodem en fruit de ui circa 4 minuten op laag vuur.
Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg dan de stamppot, bouillon, mosterd en room toe en breng dit al roerend aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken en pureer de soep glad met de staafmixer of in de keukenmachine.
Breng op smaak met zout en peper. Breek de afgekoelde kaaskrokant in stukjes en serveer deze in de soep. Bestrooi de soep met een snuf nootmuskaat.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
295 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
19 gram
Eiwitten
10 gram