Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige soep van boerenkoolstamppot met kaaskrokantjes

Romige soep van boerenkoolstamppot met kaaskrokantjes

Romige soep van boerenkoolstamppot met kaaskrokantjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 50 Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 500 g basisboerenkoolstamppot
  • 1/2 liter groente- of kippenbouillon, van tablet
  • 1 el grove mosterd
  • 100 ml room
  • snuf nootmuskaat
  • EXTRA staafmixer of keukenmachine en bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven op 200°C. Maak van de kaas een niet al te dik laagje op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de plaat in het midden van de oven en bak circa 10 minuten tot de kaas is gesmolten.
Neem de kaas uit de oven en laat afkoelen. Verwarm een 1/2 eetlepel olie in een grote pan met zware bodem en fruit de ui circa 4 minuten op laag vuur.
Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg dan de stamppot, bouillon, mosterd en room toe en breng dit al roerend aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken en pureer de soep glad met de staafmixer of in de keukenmachine.
Breng op smaak met zout en peper. Breek de afgekoelde kaaskrokant in stukjes en serveer deze in de soep. Bestrooi de soep met een snuf nootmuskaat.

Voedingswaarde

eiwit
10 g
koolhydraten
19 g
vet
20 g
Kcal
295