

Roti met kip, aardappels en sperziebonen
4 pers.
ca. 40 min
12.04 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
2 eetlepel Zonnebloemolie
2 eetlepel Roti
500 gram Kipfilet
2 stuks Maggi bouillonblokjes
800 gram Aardappels kruimig
500 gram Sperziebonen
4 stuks Eieren
4 stuks Roti
Bereidingswijze
1. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en schil de aardappels en snij in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook aan.
2. Snij intussen de kip in stukken en voeg samen met de roti kruiden toe aan de pan. Bak tot de kip rondom bruin is en voeg dan 250 ml water, de bouillonblokjes en de aardappels toe. Laat 15 minuten, met deksel op de pan, pruttelen.
3. Kook intussen de eieren 9 minuten, tot deze hardgekookt zijn. Spoel af onder koud water en pel ze.
4. Voeg na de 15 minuten de sperziebonen toe aan de pan. Laat nog eens 15 minuten sudderen. Als de saus wat te dun is, haal dan de deksel van de pan.
5. Serveer met een roti.
Meer recepten in de categorie