
Salade caprese met geroosterde tomaat en basilicumolie
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
6 trostomaten
1 teentje knoflook (geperst)
0 olijfolie
0.5 theelepels gedroogde rozemarijn
0 chilipepervlokken
1 bosje basilicum
3 bollen buffelmozzarella
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de tomaten horizontaal door en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal. Meng de knoflook met 2 eetlepels olijfolie, rozemarijn en een snuf chilipeper en verdeel dit over het snijvlak van de tomaten.
2. Rooster de tomaten circa 15 minuten hoog in de oven. Let op dat de knoflook niet verbrandt, zet anders de schaal wat lager in de oven. Neem de tomaten uit de oven en laat afkoelen tot lauwwarm.
3. Pureer intussen de basilicum, 50 ml olijfolie, zout en peper met de staaf mixer tot een fijne groene saus. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over een bord. Leg de geroosterde tomaten ertussen. Besprenkel met de basilicumolie en het vocht uit de ovenschaal. Geef de rest van de basilicumolie apart erbij. Lekker met ciabattabrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
435 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
11 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
20 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie