Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Salade met boontjes, avocado en gepaneerde geitenkaas

Salade met boontjes, avocado en gepaneerde geitenkaas

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 stuks avocado's
  • 1 stuk appel
  • 100 gram paneermeel
  • 250 gram geitenkaas
  • 1 stuk ei
  • 1 stuk courgette
  • 75 gram veldsla
  • 20 gram basilicum
  • 3 eetlepels sladressing
Salade met boontjes, avocado en gepaneerde geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. 2. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de bonen doormidden. Halveer de avocado’s over de lengte, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in gelijke partjes. Snijd de courgette in reepjes ter grootte van een lucifer en de appel in flinterdunne plakjes.
  3. 3. Kook de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar, giet af en spoel na met koud water.
  4. 4. Hak de helft van de basilicum fijn en meng door de paneermeel. Kluts het in een kommetje los. Wentel de plakken geitenkaas door het ei, de paneermeel en herhaal deze stappen nog een keer.
  5. 5. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan, bak de plakken geitenkaas rondom goudbruin en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
  6. 6. Meng de sperziebonen met de avocado, de appel, de courgette, de veldsla, de overige basilicum en breng op smaak met de sladressing.
  7. 7. Verdeel de salade over de borden en serveer met de gepaneerde geitenkaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 469
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 11