
Salade met boontjes, avocado en gepaneerde geitenkaas
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram sperziebonen
2 stuks avocado's
1 stuk appel
100 gram paneermeel
250 gram geitenkaas
1 stuk ei
1 stuk courgette
75 gram veldsla
20 gram basilicum
3 eetlepels sladressing
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd de bonen doormidden. Halveer de avocado’s over de lengte, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in gelijke partjes. Snijd de courgette in reepjes ter grootte van een lucifer en de appel in flinterdunne plakjes.
3. Kook de sperziebonen in 5-6 minuten beetgaar, giet af en spoel na met koud water.
4. Hak de helft van de basilicum fijn en meng door de paneermeel. Kluts het in een kommetje los. Wentel de plakken geitenkaas door het ei, de paneermeel en herhaal deze stappen nog een keer.
5. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan, bak de plakken geitenkaas rondom goudbruin en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.
6. Meng de sperziebonen met de avocado, de appel, de courgette, de veldsla, de overige basilicum en breng op smaak met de sladressing.
7. Verdeel de salade over de borden en serveer met de gepaneerde geitenkaas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1974 Kj
Calorieën
469 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie