
Salade met gegrilde appel
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
2 biologische Golden Delicious appels, in partjes
3 el olijfolie
2 sneden wit casinobrood, zonder korsten
3 el halvanaise
2 el appelsap
1 tl mosterd
1 teentje knoflook, geperst
1 zak kropsla (100 g)
1 rode ui, in halve ringen
100 g oude kaas, in blokjes
1 bakje walnoten (75 g)
2 tl kappertjes
4 takjes peterselie, grof gehakt
EXTRA grillpan
Bereidingswijze
Verhit de grillpan. Bestrijk de appelpartjes dun met 1 eetlepel olijfolie. Gril de appel 1-2 minuten per kant, tot de partjes mooie roosterstrepen hebben
Snijd het brood in blokjes en schep om met de rest van de olijfolie. Verhit een droge koekenpan en rooster het brood in 3-4 minuten goudbruin en krokant tot croutons. Bestrooi met zout naar smaak
Klop een dressing van de halvanaise, het appelsap, de mosterd en knoflook. Breng op smaak met zout en peper
Verdeel de kropsla over een schaal. Leg de appelpartjes en rode ui erop en besprenkel met de dressing. Bestrooi de salade met de kaas, walnoten, kappertjes, croutons en peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Vetten
33 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
11 gram