
Salade niçoise met mosterddressing
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 blikjes tonijn uit blik
400 gram sperziebonen
300 gram trostomaten
310 g cannellinibonen
4 stuks eieren
100 gram zwarte olijven
1 stuk rode ui
1 stuk citroen
1 eetlepel mosterd
75 gram veldsla
Bereidingswijze
1. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de tomaten in partjes.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Spoel af onder koud water en pel de eieren. Snijd in partjes.
3. Meng voor de dressing het sap van een citroen met 3 eetlepels olijfolie en de mosterd.
4. Leg de veldsla op de borden en verdeel de tomaten, de sperzieboontjes, de cannellini bonen, de uienringen, de olijven, de tonijn en de partjes ei over de borden.
5. Serveer de salade met de mosterddressing.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1418 Kj
Calorieën
337 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
21 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
33 gram