Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Schnitzel met peperroomsaus, boontjes en gepofte aardappels

Schnitzel met peperroomsaus, boontjes en gepofte aardappels

Ingrediënten

  • 500 gram Beter Leven schnitzels
  • 400 gram snijbonen
  • 400 gram tuinbonen (diepvries)
  • 1 zakje pepersaus
  • 100 gram zure room
  • 1 teentje knoflook
  • 8 stuks aardappelen vastkokend
Schnitzel met peperroomsaus, boontjes en gepofte aardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verpak elke aardappel in een stukje aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de pakketjes een kleine opening hebben aan de bovenkant.
  3. 3. Plaats de aardappelen circa 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. 4. Kook ondertussen de nog bevroren tuinbonen en de gesneden snijbonen 6-8 minuten.
  5. 5. Verhit, terwijl de boontjes opstaan, een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  6. 6. Bereid de peperroomsaus in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. 7. Pel en pers vervolgens het teentje knoflook en meng met de zure room. Breng op smaak met peper.
  8. 8. Verdeel de aardappelen over de borden, snijd een inkeping in de bovenkant en vul ze met de zure room. Serveer met de boontjes, de schnitzels en garneer het vlees met de peperroomsaus.
  9. Tip: garneer de gepofte aardappelen met verse bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 512
  • Eiwit 42 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 16