
Schnitzel met peperroomsaus, boontjes en gepofte aardappels
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram Beter Leven schnitzels
400 gram snijbonen
400 gram tuinbonen (diepvries)
1 zakje pepersaus
100 gram zure room
1 teentje knoflook
8 stuks aardappelen vastkokend
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Boen de aardappelen schoon onder de kraan en verpak elke aardappel in een stukje aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de pakketjes een kleine opening hebben aan de bovenkant.
3. Plaats de aardappelen circa 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Kook ondertussen de nog bevroren tuinbonen en de gesneden snijbonen 6-8 minuten.
5. Verhit, terwijl de boontjes opstaan, een klontje boter in een koekenpan en bak de schnitzels in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
6. Bereid de peperroomsaus in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Pel en pers vervolgens het teentje knoflook en meng met de zure room. Breng op smaak met peper.
8. Verdeel de aardappelen over de borden, snijd een inkeping in de bovenkant en vul ze met de zure room. Serveer met de boontjes, de schnitzels en garneer het vlees met de peperroomsaus.
Tip: garneer de gepofte aardappelen met verse bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2157 Kj
Calorieën
512 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
42 gram