

Shepherd’s pie
4 pers.
ca. 50 min
14.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Olijfolie
2 stuks Uien
2 tenen Knoflook
1 stuk Winterpeen
500 gram Rundergehakt
70 gram Tomatenpuree
1 stuk Bouillon
3 eetlepel Worcestershire
1 stuk Laurierblad
2 Zakje Aardappelpuree
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn, schil de winterpeen en snij in blokjes.
2. Verhit de olie in een sudderpan en fruit de ui en knoflook tot de ui glazig begint te worden. Voeg de winterpeen toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en zout, en rul mee tot het gehakt gebruind is.
3. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg het bouillonblokje, 250 ml water, de worcestershire saus en het laurierblaadje toe en laat 10 minuten pruttelen.
4. Bereid intussen de aardappelpuree door de inhoud van de 2 zakjes met 500 ml kokend water te mengen.
5. Haal het laurierblaadje uit het gehaktmengsel en verdeel in een ovenschaal. Verdeel de puree hierop. Bak 30 minuten af in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is. Laat 5 minuten afkoelen voordat je het opdient.
Meer recepten in de categorie