Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snelle Indiase Dahl met bloemkool en rijst

Snelle Indiase Dahl met bloemkool en rijst

Ingrediënten

  • 1 stuk bloemkool
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram linzen
  • 3 stuks trostomaten
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 stuk groentebouillonblokje
  • 10 gram platte peterselie
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuks uien
  • 4 cm gember
  • 2 eetlepels griekse yoghurt 0% vet
Snelle Indiase Dahl met bloemkool en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd kleine roosjes van de stronk van de bloemkool. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn, snijd de tomaten in partjes en rasp de gember.
  2. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui met de helft van de knoflook. Voeg vervolgens de kerriepoeder toe en roer door. Laat de linzen uitlekken en voeg samen met de helft van de peterselie, de bloemkoolroosjes, de peterselie, het bouillonblokje en de gember toe. Voeg vervolgens water toe tot het geheel net onder staat en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  4. Meng de yoghurt met de resterende knoflook en peterselie.
  5. Verdeel de rijst over de borden en schep de Indiase Dahl ernaast. Serveer met de yoghurt dip.
  6. Tip: Serveer met naanbrood en vers gehakte koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 426
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 12