
Snelle Indiase Dahl met bloemkool en rijst
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 stuk bloemkool
3 teentjes knoflook
400 gram linzen
3 stuks trostomaten
2 theelepels kerriepoeder
1 stuk groentebouillonblokje
10 gram platte peterselie
250 gram zilvervliesrijst
2 stuks uien
4 cm gember
2 eetlepels griekse yoghurt 0% vet
Bereidingswijze
1. Snijd kleine roosjes van de stronk van de bloemkool. Pel en snipper de ui en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn, snijd de tomaten in partjes en rasp de gember.
2. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui met de helft van de knoflook. Voeg vervolgens de kerriepoeder toe en roer door. Laat de linzen uitlekken en voeg samen met de helft van de peterselie, de bloemkoolroosjes, de peterselie, het bouillonblokje en de gember toe. Voeg vervolgens water toe tot het geheel net onder staat en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
4. Meng de yoghurt met de resterende knoflook en peterselie.
5. Verdeel de rijst over de borden en schep de Indiase Dahl ernaast. Serveer met de yoghurt dip.
Tip: Serveer met naanbrood en vers gehakte koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1792 Kj
Calorieën
426 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
20 gram
Meer recepten in de categorie