Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Snelle rode linzensoep

Snelle rode linzensoep

Ingrediënten

  • 275 gram rode linzen
  • 500 gram spaghettipakket
  • 3 eetlepels kwark
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 gram koriander
  • 1 stuk citroen
Snelle rode linzensoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Spoel de linzen onder de kraan af. Halveer de cherrytomaatjes. Rasp de citroen en pers het sap. Hak de koriander grof.
  3. 2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui (uit de groentemix). Voeg de cherrytomaten toe en bak een paar minuten mee.
  4. 3. Voeg de linzen en de currypasta toe en schenk de bouillon en de kokosmelk erbij. Laat het geheel ongeveer 10 - 15 minuten op laag vuur koken tot de linzen kapot gaan. Pureer de soep kort, voeg de resterende groenten toe en verwarm nog 5 minuten.
  5. 4. Meng de helft van de koriander met het citroensap, de rasp en breng op smaak met versgemalen zwarte peper tot een fris sausje.
  6. 5. Verdeel de soep over de kommen, serveer met een schepje citroen-koriander saus en garneer met de resterende koriander.
  7. Tip: Lekker met naanbrood! Voeg voor extra pit wat chilivlokken toe.

    Voedingswaarde

  • Kcal 397
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 14