
Snelle rode linzensoep
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
275 gram rode linzen
500 gram spaghettipakket
3 eetlepels kwark
250 gram cherrytomaten
1 liter groentebouillon
2 eetlepels currypasta
200 ml kokosmelk
1 gram koriander
1 stuk citroen
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Spoel de linzen onder de kraan af. Halveer de cherrytomaatjes. Rasp de citroen en pers het sap. Hak de koriander grof.
2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui (uit de groentemix). Voeg de cherrytomaten toe en bak een paar minuten mee.
3. Voeg de linzen en de currypasta toe en schenk de bouillon en de kokosmelk erbij. Laat het geheel ongeveer 10 - 15 minuten op laag vuur koken tot de linzen kapot gaan. Pureer de soep kort, voeg de resterende groenten toe en verwarm nog 5 minuten.
4. Meng de helft van de koriander met het citroensap, de rasp en breng op smaak met versgemalen zwarte peper tot een fris sausje.
5. Verdeel de soep over de kommen, serveer met een schepje citroen-koriander saus en garneer met de resterende koriander.
Tip: Lekker met naanbrood! Voeg voor extra pit wat chilivlokken toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1663 Kj
Calorieën
397 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
19 gram
Meer recepten in de categorie