Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse stoof met wortel en garnalen

Spaanse stoof met wortel en garnalen

Ingrediënten

  • 3 el milde olijfolie
  • 1 ui (biologisch), in ringen
  • 2 paprika’s (rood en geel), in reepjes
  • 600 g winterpeen (Bio+), geraspt en in stukjes
  • 3 tenen knof ook, in plakjes
  • 1 blikje tomaten puree (70 g)
  • 1 blik kikkererwten (410 g), uitgelekt
  • 1½ el Al-Andalus (specerijenmelange)
  • 300 g couscous
  • 200 g wokgarnalen (ASC), paar takjes verse peterselie
Spaanse stoof met wortel en garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui, paprika en peen 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatenpuree, kikkererwten en 200 ml water toe en stoof alles 15 min. Breng op smaak met de specerijen melange, peper en eventueel zout.
  2. Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur 3 min. Serveer de stoof op de couscous en verdeel de garnalen erover. Garneer met verse peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 585
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 84 g
  • Vet 14 g