Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Spaanse stoof met wortel en garnalen

Spaanse stoof met wortel en garnalen

Spaanse stoof met wortel en garnalen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 el milde olijfolie
  • 1 ui (biologisch), in ringen
  • 2 paprika’s (rood en geel), in reepjes
  • 600 g winterpeen (Bio+), geraspt en in stukjes
  • 3 tenen knof ook, in plakjes
  • 1 blikje tomaten puree (70 g)
  • 1 blik kikkererwten (410 g), uitgelekt
  • 1½ el Al-Andalus (specerijenmelange)
  • 300 g couscous
  • 200 g wokgarnalen (ASC), paar takjes verse peterselie
Bereiden
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui, paprika en peen 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatenpuree, kikkererwten en 200 ml water toe en stoof alles 15 min. Breng op smaak met de specerijen melange, peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur 3 min. Serveer de stoof op de couscous en verdeel de garnalen erover. Garneer met verse peterselie.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
84 g
vet
14 g
Kcal
585