
Spaanse stoof met wortel en garnalen
4 pers.
ca. 25 min
Spaans
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
1 ui (biologisch), in ringen
2 paprika’s (rood en geel), in reepjes
600 g winterpeen (Bio+), geraspt en in stukjes
3 tenen knof ook, in plakjes
1 blikje tomaten puree (70 g)
1 blik kikkererwten (410 g), uitgelekt
1½ el Al-Andalus (specerijenmelange)
300 g couscous
200 g wokgarnalen (ASC), paar takjes verse peterselie
Bereidingswijze
Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de ui, paprika en peen 5 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomatenpuree, kikkererwten en 200 ml water toe en stoof alles 15 min. Breng op smaak met de specerijen melange, peper en eventueel zout.
Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur 3 min. Serveer de stoof op de couscous en verdeel de garnalen erover. Garneer met verse peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
585 kcal
Vetten
14 gram
Koolhydraten
84 gram
Eiwitten
23 gram